L.R. Nagar (Silje ♪)


L.R. Nagar

God morgen til dere hjemme i Norge! På onsdag hadde vi vårt første møte med en slum her i Bangalore. Vår avdeling på skolen, CSA, har flere prosjekter i en slum som heter L.R. Nagar. De har blant annet en transit school for barn som har droppet ut av vanlig skole, barnehage, barnas dag hvor barna får dra på tur og gjøre annet gøy, aktivitetssenter og selvhjelpsgrupper. Vi var på skolen fra 11-13 og i barnehagen 13-15 sånn at vi kunne få med oss begge deler før vi må bestemme hvor lenge vi vil jobbe på de ulike stedene. På skolen hadde vi danseleken og bjørnen sover, og så hadde vi en slags klappelek som klassen lærte oss. I barnehagen satt vi egentlig bare og lekte med barna til alle hadde blitt hentet. Både skolen og barnehagen er i vanlige hus, så det var veldig liten plass der. Det var heller ikke pulter eller stoler noe sted, så alle satt på gulvet. Jeg synes det var best å være på skolen, for i barnehagen virker det som det blir det samme hver dag. Man sitter kun og leker med barna, mens på skolen får vi se hva de lærer, hvordan klasseromsituasjonen er, og alt er litt mer variert. 


Dette er fra barnehagen i L.R. Nagar


 

Den slummen vi var i, var helt annerledes enn jeg hadde forestilt meg. Når jeg tenker på slum ser jeg for meg telthus uten strøm og vann man henter i en brønn. L.R. Nagar var full av blokker og rekkehus, og de hadde egne butikker rundt omkring. Det var som andre bydeler, men standarden var selvfølgelig mye lavere. Vi har fått beskjed om å være veldig forsiktige når vi skal gå til og fra skolen, og vi bør ha på oss sjal for vår egen sikkerhet. Jeg føler meg som en liten pinglete mus hver gang de minner oss på om å være forsiktig. Det virker jo ikke noe skummelt å gå 500 meter, men det er vel greit å høre på dem og ta våre forholdsregler. 

I går skulle vi også til L.R. Nagar og da kunne vi velge om vi skulle begynne dagen på skolen eller i barnehagen. Jeg og Marlene valgte skolen, mens Marte dro til barnehagen. Etter lunsj skulle vi få se aktivitetssenteret. På skolen begynte de med engelsk. De hadde kun én kopi av arbeidsheftet, så læreren skrev ned alle oppgavene i hver eneste elevs notatbok. Hvis de var bråkete eller ikke gjorde eller sa som de fikk beskjed om, fikk de en ørefik av læreren. Vi rakk bare å være der en time fordi vi plutselig fikk en telefon fra Mr. Jino om at vi måtte skynde oss til skolen for å hente noen papirer. Vi hadde nemlig en time på FRRO kl. 10 for å registrere oss (stay visa). Denne avtalen hadde vi jo ikke blitt informert om på forhånd, så vi måtte først hjem for å hente pass før vi kunne dra på skolen, noe som tok litt tid. Da vi kom fram på registreringskontoret fikk vi beskjed om at vi var for sent til timen vår, men det ordnet seg heldigvis, og vi trengte kun en signatur fra hjelpeskranken for at alt skulle være i orden. Det ble noen timers venting på kontoret, men vi hadde med oss mat og vi fant opp en lek, så det var egentlig ganske greit å vente. 

Etter registreringen kunne vi endelig kjøpe simkort! Vi måtte vise fram stay visa, pass, visum og egne passbilder for å få ordnet det, så det tok litt tid det også. Nå er heldigvis simkortet i boks og det blir aktivert i morgen, så da kan dere der hjemme endelig få noen snapper av noe annet enn leiligheten vår. :)


Det er palmer over alt! Skikkelig sydenstemning :)

Fredag er studiedag her, så det blir langhelg hver eneste helg. Det var deilig å sove lenge i dag og ha skikkelig god tid på morgenen. Nå skal vi ut en tur for å handle inn litt mat og bare nyte fridagen. :)

8 kommentarer

Victoria Larsen

13.01.2017 kl.10:15

Jeg håper du får en fin fredag :-)

13.01.2017 kl.16:48

Høres ut som de har et bra opplegg for dere. Godt dere fikk ordnet stay visa til slutt. Ha en strålende kveld og helg!

Ann

13.01.2017 kl.16:52

Hvordan takler dere at læreren slår barna???

Silje Lyngmo Heien

13.01.2017 kl.19:20

Ann: De slår ikke (i hvert fall ikke som vi har sett), de gir bar en ørefik. Uansett er det rart å se, selv om jeg fikk det selv på skolen, haha.

13.01.2017 kl.23:28

Hjelp, fikk DU det på skolen??? Utrolig, men jeg tror deg jo selvfølgelig. Nå fikk jeg noe å tenke på.

Silje Lyngmo Heien

14.01.2017 kl.08:31

Anonym: Ja, men det skjedde veldig få ganger da. :)

Oddvar Lyngmo

15.01.2017 kl.02:24

Herlig med byråkratiet der borte! De er småguder!

Høres ut som det er bra kustus i skoletimene...

Kos dok med fridagen!..

Oddvar Lyngmo

15.01.2017 kl.02:32

Ps.

Vi har jo slum her i Oslo, også. Det er områder som ser bra ut, men blitt befolket med for mange mennesker uten boevne, og i noen grad fattigdom...

Interessant at du opplever den typen slum der borte istedenfor favelaer..

Skriv en ny kommentar

hits