januar 2013 (Silje ♪)

januar 2013

berlin

Siden klasseturen til Tokyo ikke ble noe av måtte vi finne et nytt reisemål selv. For litt siden fikk jeg vite at det ble bestemt at vi skal til Berlin. Det er overraskende mange som skal være med, og det er jo skikkelig bra! Vi har allerede fylt opp en superdorm med 12 senger, og enda er det ikke alle som har plass. I dag fikk jeg heldigvis bestilt på fly og hotell, så nå er hele reisa i boks! Jeg må dra en dag tidligere enn alle andre siden det var halvparten så billig, men da får jeg masse tid til å kikke rundt på akkurat det jeg vil. Jeg elsker å utforske nye byer og å finne fram på egenhånd. Det er jo også et pluss å kunne gå rundt uten å måtte ta hensyn til hvor de femten andre har lyst til å gå.

Planen for hva vi skal og hvem vi skal besøke der nede er ikke helt klar enda, men uansett hvor mye skole vi får trøkt inn i turen må jeg få rekke å være litt turist også.


Jeg gleder meg så innmari mye! Det blir fint å se hva Berlin har å tilby. :)

frisk som en fisk

Denne helga har vært skikkelig koselig. Lillebror var her fra fredag til søndag, så vi har bare tatt det med ro hele helga. Det er ikke så ofte vi får vært sammen så lenge om gangen, så det var ekstra fint at han kunne bli hele helga. Jeg er så glad for at vi kan ha det morsomt og koselig sammen istedetfor å krangle hele tida.
Vi tok en tur på Gulskogen på lørdag og mens vi var i dyrebutikken fikk vi oss et sjeldent syn!

En papegøye som bare vandra rundt i butikken! Haha, er ikke hver dag man ser noe sånt!

Både jeg og bror klarte å bli syke igjen i løpet av helga, så nå sitter jeg her igjen(!) med sår hals, feber, og verdens tetteste nese. Jeg får prøve å tenke på alt det gode som skjer i stedet, så blir jeg frisk som en fisk in no time! :)

årets høydepunkt

Årets høydepunkt kom tidlig i år, kjøleskapet har nemlig kommet i hus! Jeg ble helt overlykkelig da det banka på døra og jeg så den svære bilen utafor. Jeg har jo hatt fri i dag, så jeg har egentlig bare venta på det her hele dagen. Nå kan vi endelig slippe å krabbe for å se hva vi har av mat!

Allerede ferdig pynta. Det er så pent. Og stort. Og pent!

gave til meg selv

I dag har vi hatt fri fra skolen, så det ga meg en dag ekstra til å bli litt friskere på. Er greit med en fridag midt i uka - hver uke!

Før Øystein skulle på jobb dro vi for å hente bilen hans. Etter mye om og men har den endelig blitt EU-godkjent! Vi måtte jo selvfølgelig kjøre min bil inn til sentrum, men da vi gikk ut for å dra fikk jeg meg et lite sjokk. Det må jo tydeligvis ha regna i natt for bilen var full av is som det nesten var umulig å skrape av! Det tar jo evigheter når man må hakke isen løs.

Vi kom oss avgårde til slutt da, så etter at vi fikk henta bilen kunne jeg ta meg en liten handletur. Nå har jeg fylt opp kjøleskapet for uka.

På ettermiddagen var det skikkelig fin solnedgang her. Det har jo vært så tåkete i det siste, så har ikke sett så mye til solnedgangen nei. Det passa jo ypperlig med en tur når det var så fint vær også. Tror jeg må hente skia mine, for det er så innmari koselig å gå på ski når det ser sånn her ut.I dag har jeg også gått helt crazy og kjøpt nytt kjøleskap til oss. Jeg har sikla over dette kjøleskapet en stund nå, så i frykt for at salget skulle bli slutt kjøpte jeg det.


Snart er du min! <3 Det vi har fra før er så lite og det har fryser øverst. Kjipt å måtte krabbe på gulvet for å se hva man har igjen i kjøleskapet.. Får vel si at det her er julegave til meg selv. Åh, jeg elsker det allerede!

jula er borte

I går ble jeg vekt av at Øystein ringte meg. Han var på jobb og ville at jeg skulle komme og hjelpe han. Etter at vi la på sovna jeg igjen, men jeg kom meg avgårde til slutt. Da jeg kom fram ble jeg satt i kjøla til å sette fram melk og annet kaldt. Ganske greit å stå der inne, for da slapp jeg at folk kom bort til meg for å spørre om ting. Det endte med at jeg blei der i fire og en halv time! Jaja, hva gjør man vel ikke for sin kjære. :)

Dagen i dag starta med at jeg kasta ut jula. Herregud, for et styr det er å ta ut juletreet! Det lå barnåler over alt da jeg hadde fått treet ut, og bare jeg tok på det begynte det å drysse.

Jeg måtte bare sette det rett utafor sånn at jeg kunne sope sammen alt som havna på gulvet.

Nå som all julepynten er borte ble det innmari god plass her, men det ble også ganske mørkt. Jeg liker å ha koselig lys i hele stua, så jeg tok fram lykta. Det ble kjempekoselig!

Kjekt med brede vinduskarmer. :)

Nå sitter jeg bare og nyter min siste dag med fri. I morgen er det tilbake på skolen, og selv om det blir deilig med litt ordentlige rutiner igjen, må jeg innrømme at det har vært skikkelig deilig med så lang ferie.

godteriavtalen

For noen dager siden kom jeg over en blogg med en utfordring. Utfordringen er at man ikke skal spise godteri på 80 dager. Det virka som en fin utfordring, så jeg slengte meg på! Har til og med laga en kalender sånn at jeg kan krysse av for hver dag jeg går uten godteri.

Dette kommer til å gå strålende! Man kommer jo ingen vei hvis man ikke setter seg mål. :)

isbil

I dag prøvde jeg rockeringen jeg fikk til jul for første gang. Det er utrolig hvor slitsomt det faktisk er! Det ser jo ut som at man bare skal stå der og vrikke litt på seg, men man blir faktisk varm og andpusten av det. Jeg "rocka" i ti minutter, da kjente jeg at det virkelig begynte å gjøre vondt, så jeg måtte slutte. Håper bare ikke jeg får stygge blåmerker nå!

Jeg fant heldigvis en krok i stua jeg kan bruke den i. Den er ganske stor, så andre steder i huset er knusfaren litt for stor.

På kvelden kom Marte og henta meg etter at hun var ferdig på jobb. Jeg skulle bli med henne hjem for å hente bilen. Bilen har stått der siden nyttårsaften så alle dørene hadde fryst fast, og den hadde is over hele seg som var nærmest umulig å skrape vekk. Jeg klarte til slutt å få opp døra på høyre sida, så jeg måtte klatre inn i bilen for å få starta den! Etter mye om og men kom jeg meg hjem, men det er nok den kaldeste turen jeg har kjørt noen gang.

godt nyttår

Nyttårsfeiringa ble veldig bra! Vi hadde det morsomt og koste oss hele kvelden. Dessverre er det jo sykdom over alt, så det ble bare jeg og Marte som begynte feiringa, men vi fikk det livlig nok. Vi starta hos Marte med å spise middag. Hun hadde ordna koldtbord, så vi hadde masse godt å velge i.

Etter maten bestemte vi oss for å prøve ut Trivial Pursuit Deluxe. Verdens vanskeligste spørrespill. Vi vant da. Begge to.

Vi spratt champisen og gjorde oss klare for å dra videre til Sande. Vi rakk akkurat å komme fram før vi skulle ut for å se på rakettene.

Marte tok noen skikkelig fine bilder av fyrverkeriet.

Det var en perfekt avslutning på et ganske bra år.

Formen var ikke helt på topp i dag morrest, men jeg proppa i meg vitaminer og masse vann, så det gikk fort over. Jeg fikk til og med tatt årets første tur, og laga meg supermiddag!

Det var sykt glatt (og mørkt) på runden, så lommelykta jeg fikk til jul kom godt med. I den ene bakken måtte jeg hoppe i grøfta for å komme meg ned for jeg bare sklei hele tida.

Så langt har jeg i hvertfall hatt en god start på året, og jeg velger å tro at det kommer til å fortsette sånn! :)

hits