januar 2014 (Silje ♪)

januar 2014

hverdagsliv

Siden sist har jeg endelig begynt på skolen igjen. Vi har til og med hatt en "kick off class" til bacheloroppgaven, så nå er det virkelig i gang. Jeg holdt på å gå i bakken da jeg så skjemaet med datoer for innleveringer og møter. Det blir ikke mye funlife på meg de neste månedene for å si det sånn!

Før vi begynte skoleåret hadde vi i klassen et litt forsinka julebord. Vi lagde tapas så alle hadde med en rett hver, og jeg må bare si at klassen min kan virkelig det å lage mat! Det var så utrolig mye godt på bordet, så tapas skal det definitivt bli mere av her i gården.

Jeg hadde med meg patatas bravas og tomatsaus. Nam!

Vi koste oss masse med musikk og skravling før vi avslutta kvelden med en veldig morsom bytur. Det er ikke så ofte jeg har det gøy på byen, men denne gangen var det faktisk ganske vellykka. Sikkert fordi klassen min er en så fin gjeng å være med! :)

I dag hadde jeg fri fra skolen, så jeg har brukt hele dagen sammen med fineste Benedicte. Vi lagde middag sammen som ble skikkelig god, og vi fikk også handlet inn en gave og tatt oss en tur på kino. Vi var de eneste i hele kinosalen, så det var fritt fram for kommentarpanelet. Deilig å slippe fnisete tenåringer og unger som sparker i setet.

Det er ikke så ofte vi får sett hverandre, så nå var det godt med litt Benedicte-tid. 

skolenerver

Årets åttende treningsøkt er over, så jeg kan lene meg tilbake og slappe av med god samvittighet. Det er så stappfullt på senteret om dagen at jeg nesten flyr på veggen. Jeg pleier alltid å ha annekset for meg selv, men nå har det plutselig vært kø ved vektene. Skjønner ikke hvorfor alle skal være så "flinke" med trening i januar for så å gi blaffen i februar. Hva skjedde med å trene jevnt gjennom hele året?

Det har ikke skjedd så mye de siste dagene egentlig. Jeg har trent, sett gamle episoder av Grey's Anatomy og venta på eksamenskarakterene. Så langt har det gått bra, så jeg venter fortsatt i spenning på den siste karakteren! I morgen er det tilbake til skolen og bacheloroppgaven begynner for alvor. Gruer meg så mye at jeg nesten spyr. Jeg vil mye heller bare rømme til New York og gå på museer og kjøre taxier. Jaja, hvis jeg jobber hardt nå skal jeg hvertfall belønne meg selv skikkelig når sommeren kommer! :-)

happy new year

Nyttårsaften ble feiret med gode venner i hjembyen min. Vi spilte kort og skravlet hele kvelden. Det ble en kjempefin feiring hvor vi endelig klarte å samle alle jentene uten å bli stoppet av sykdom. Jeg sov over hos Marte, og vi tok det såpass rolig at vi kunne rydde ferdig før vi gikk å la oss. Det var helt utrolig deilig å stå opp til et ferdig rydda hus, for det eneste vi orka dagen etterpå var å se på film. :-) 

På nyttårsaften feirer ikke familien min kun det nye året, vi feirer nemlig lillebror i tillegg. Han ble hele 19 år, så jeg dro til mamma tidlig så vi kunne komme med frokost og gaver på senga!

Hele dagen var i grunn veldig fin, og jeg håper alle de andre koste seg like mye som jeg gjorde! 

mitt 2013

Wow, året 2013 gikk så utrolig fort. Det har vært et av de beste årene jeg har hatt, for jeg fikk gjøre så innmari mange morsomme og spennende ting. Jeg har reist mye og hatt mange fine stunder med familie og venner. Her er noen av mine høydepunkter fra året 2013:

Berlin

I påsken dro jeg og klassen min til Berlin. Det var helt fantastisk! Vi fikk være med på mange fine turer og se utrolig mye. Vi hadde også litt fritid av og til så vi kunne utforske byen på egenhånd. Berlin er definitivt en by jeg vil tilbake til.

 

Easylife

17. April begynte jeg på Easylife. Det er et livsstilsendringssenter, og Drammen er det eneste stedet i Norge som har et helt "rent" easylife-senter. Jeg begynte på et kurs som går over ett år, og jeg kan med hånda på hjerta si at hele meg har blitt forandret etter at jeg begynte der, både på utsiden og innsiden. Jeg har lært masse om trening og kosthold, og jeg har lært å tenke annerledes. Det har vært utrolig spennende, og jeg er mer motivert enn jeg noen gang har vært til å fortsette med å holde kroppen i god stand.

Her er et førbilde av meg fra Berlinturen. Dette var rett før jeg begynte på kurset.

Etterbildet er fra julaften. 8 måneder etter at jeg hadde begynt på kurset.iForm-løpet

1. Juni deltok jeg i iForm-løpet. Jeg gikk 5km. Dette var ganske stort for meg fordi jeg kun hadde gått på kurset i to måneder og dette var det første arrangerte løpet jeg hadde meldt meg på. Dagen før jeg deltok i løpet var jeg på tur med noen andre fra kurset i helt nye joggesko, så da jeg stod opp 1. juni hadde jeg de største og vondeste vannblemmene jeg har hatt i mitt liv. Jeg hadde jo allerede betalt avgiften så jeg dro allikevel. Derfor ble det 5km istedetfor 10. Dette var også dagen jeg ble så solbrent at skillet faktisk har vart til den dag i dag. Det var på tross av vannblemmer og stekende sol en god dag, og det var en veldig fin løype, så jeg skal definitivt delta på dette løpet i 2014 også.Jobbsommer

Jeg var så heldig at jeg fikk tilbringe store deler av sommeren min i hjemmesykepleien som jeg gjorde året før. Det er en så utrolig fin arbeidsplass og menneskene jeg jobber med er veldig hyggelige. Jeg trives innmari godt i denne jobben, så jeg håper at jeg får presset inn litt vakter før bacheloroppgaven tar helt over livet mitt.Kollektivet

1. september flytta jeg fra Sande til et kollektiv i Drammen. Det har vært morsomt å få en litt mer normal studenthverdag, og nesten alle de andre i huset går på samme skole som meg. Her i kollektivet har jeg kun ett rom, en gang og ett bad som er mitt, men jeg deler det jo med en annen jente. Det har vært veldig koslig å bo her, og det er faktisk ikke så skummelt å dele rom med noen som mange tror. Jeg liker meg her og gleder meg til å fortsette å bo her. Av og til samles vi i huset og gjør noe koslig sammen. Vi griller, baker eller ser en film sammen. Kollektiv passer nok ikke for alle, men hvis man klarer å være litt fleksibel så skal det nok gå bra for de fleste.Tyrkia

Etter bursdagen min i september dro jeg til Tyrkia med mamma og lillebror. Jeg opplevde så utrolig mye morsomt og var med på turer over alt. Teppelaging, skinn-og smykkebutikk, Pamukkale og Antalya er noe av det fine jeg fikk være med å utforske. Det var varmt og deilig, og jeg fikk noen dager til å ligge ved bassenget og slikke litt sol.


 

Mallorca

I oktober dro jeg og noen venninner til Magaluf på Mallorca. Dette var kun et par dager etter at jeg kom hjem fra Tyrkia, så det var helt greit å få lov til å fortsette å oppholde seg i varmen litt til. Vi koste oss på stranda hver dag med bading og soling. Det ble middag på restaurant hver dag og vi fikk sjekket ut utelivet på partygata i Magaluf. Det var skikkelig herlig, og jeg håper vi får til en venninnetur igjen i 2014.PLDC

Litt senere i oktober var jeg så heldig å få delta på PLDC i København sammen med flere fra studiet mitt. Dette var en utrolig lærerik tur med massevis av foredrag hver dag. Det ble også tid til litt mingling om kveldene. PLDC arrangeres ikke hvert år, så vi var veldig heldige som fikk være med nå, for denne konferansen er ekstremt dyr hvis man ikke kan bruke studentrabatt. København er jo også en fantastisk fin by, så det gjorde ikke akkurat konferansen noe værre.Jula

Hele jula var et stort høydepunkt i seg selv, og det var virkelig en perfekt avslutning på et kjempefint år. Jeg har vært fylt med julestemning fra midten av november, så jeg har kost meg masse med julegaveshopping, baking, bursdager, venninnetid og julefilmer. Jula er min favoritt-høytid og den har virkelig ikke skuffet. Mangelen på snø kan man jo mene sitt om, men jeg synes ihvertfall ikke det har vært noe mangel på julestemning.

Jeg gleder meg allerede over det nye året og kan ikke annet enn å tro at det blir like bra som 2013 har vært! Godt nytt år! :-)

hits