februar 2014 (Silje ♪)

februar 2014

kollektivslave

På fredag leverte jeg inn den teoretiske delen av bacheloroppgava, så de siste dagene har jeg brukt på å koble helt av hjemme hos mamma. Det har vært utrolig deilig å bare slappe av her hjemme, og slippe å tenke på skolearbeid til en forandring. Jeg fikk til og med begynt å rydde ut av skapet så jeg får plass til klærne mine når jeg skal flytte hjem. Gleder meg til å male og pynte på rommet så det kan føles som mitt eget igjen! 

De late dagene er snart over, for i kveld drar jeg tilbake til Drammen. I morgen skal jeg en tur til blodbanken igjen, så da er det greit å være litt nærmere så jeg slipper å styre med tog og buss på morgenen. Det her er nemlig min fjerde dag uten bil, og jeg kjenner at jeg snart flyr på veggen. Vi valgte å vrake min kjære mazda, så helt fram til neste sommer kommer jeg til å måtte kjøre kollektivt. Æsj. Man merker fort hvor avhengig man blir av bilen etter å ha hatt den i noen år. Det føles nesten ut som om all friheten min er totalt borte. Skal jeg en tur på butikken nå må jeg gå i tre kvarter, mens jeg før kom meg fram og tilbake på 5 minutter. Blir spennende å se hvordan det her kommer til å gå..

To sekunder etter at dette bildet ble tatt kom det en traktor som løfta vekk bilen. Jaja, kos deg i bilhimmelen, kjære. :)

tida flyr når man har det gøy

Denne siste uka har gått så utrolig fort! Det har enten vært skole eller møter hver dag, så jeg føler endelig at jeg har hatt noe fornuftig å gjøre. Vi hadde også kurs denne uka (endelig!). Det er så lenge mellom hver gang, og jeg kjenner jeg får en skikkelig motivasjonsboost hver gang jeg har vært på kurs, så jeg savner virkelig den tiden hvor det var kurs hver uke. Jaja, da får jeg hvertfall øvd på å holde motivasjonen oppe på egenhånd. 

Det morsomste jeg har gjort denne uka var å bestille tur til Frankfurt. Jeg skal jo på klassetur for å være med på light + building, så nå er fly og hostel bestilt. Gleder meg som en liten unge! Det her blir jo den siste klasseturen vi kommer til å ha, så jeg håper det blir like morsomt som jeg har forestilt meg. Det er ikke lenge til vi drar heller, bare litt over en måned.

En ting som er litt kjipt når ukene går så fort, er jo at datoen for innlevering av den teoretiske delen av hovedprosjektet nærmer seg med stormskritt. Føler meg ikke klar i det hele tatt for å levere noe ennå, så fra nå til innlevering kommer jeg til å bure meg inne på rommet og skrive for harde livet. Jeg kan jo trøste meg med at etter innleveringa er gjort har jeg faktisk vinterferie! Da skal jeg bare ta det med ro og begynne å glede meg til den praktiske delen av prosjektet. Før jeg vet ordet av det er jo plutselig skolen ferdig, så jeg får nye slitet mens jeg kan. :)


Gleder meg til å gå rundt på sightseeing her. 

happy monday

De siste ukene har det skjedd så lite spennende at jeg ikke engang har vurdert å fortelle om det til dere. Jeg har veldig mye fri for tiden siden vi kun har to fag ved siden av hovedprosjektet, så det blir mye lesing hjemme, og mye tid som går med til "hva-skal-jeg-gjøre-nå-da"-tenking. Jeg må innrømme at det er litt kjedelig med så mye fri. Selv om jeg egentlig burde brukt all denne tiden til å slite meg ihjel med skriving og lesing, klarer jeg ikke å fokusere like mye som når jeg vet at jeg må på skolen den og den dagen. Det er nok bare å dra seg litt i nakkeskinnet og fortsette den uendelige lesingen, for om drøye to uker skal vi levere inn den skriftlige delen av bachelor-oppgaven. Herregud, som jeg gleder meg til å bli ferdig.

I løpet av de siste ukene har jeg også gått tilbake til å shake på fulltid. Vi får høre på kurs at "andre gang man gjør det er det såå mye vanskeligere", men jeg er litt uenig. Jeg skjønner hva de mener de som sier at det er verre, for man har gjerne en tendens til å glorifisere shake-tiden når det har gått noen måneder etter shake-slutt. Alt var jo så enkelt, og kiloene bare rant bort, tenker man. Det er sannhenten, og den er fortsatt sann, man trenger bare enda mer vilje enn forrige gang. Enda mer motivasjon og enda mer selvdisiplin. Jeg synes det er helt greit å gå på shake på fulltid denne gangen også, men jeg skal ærlig innrømme at jeg tenker på ordentlig mat nesten hele dagen. Heldigvis skal jeg ikke gå like lenge denne gangen som forrige gang, så nå er det kun 16 dager igjen til planlagt slutt. (Ja, jeg teller dager). Noe som hjelper meg til å ikke tenke at jeg ikke kan spise er å holde meg selv opptatt, så denne uken har jeg stappet almanakken full av diverse gjøremål og treninger sånn at jeg også kan føle at jeg har et liv.

Heldigvis for meg våknet jeg opp til sol i trynet i dag, så det var bare å slenge på seg klærne og komme seg ut. For en perfekt start på uka! Jeg visste ikke at jeg hadde savna sola så mye engang, men da jeg kjørte rundt i det blå beistet mens jeg ble blenda av sola var det nesten så jeg måtte felle en tåre. Det var så ufattelig deilig å ta på seg en litt tynnere jakke og la sola varme meg opp at jeg begynte å glede meg til våren. Jeg, som er superfan av vinter og masse snø, begynte å glede meg til våren kommer. Nå skjønner jeg virkelig hvorfor noen får SAD om vinteren, for den mangelen på sol som vi har hatt i det siste kan virkelig tære på den mest positive vinter-elskeren som finnes.


Jeg elsker sol.

hits