februar 2017 (Silje ♪)

februar 2017

Madiwala Lake

På en av fridagene våre dro vi til en innsjø som ligger her i byen. Det er en av de største innsjøene i Bangalore og det er hjem til mange forskjellige fugler, blant annet pelikan om vinteren. Det var en gangvei langs hele den ene siden av innsjøen og det var flere parkområder langs denne veien. Å komme inn i parkområdet var som å komme til en annen verden. Det var så stille der i forhold til resten av byen, og det var veldig populært blant de lokale. Kjæresteparene lå strødd overalt. Vi gikk langs innsjøen før vi fant noen trapper å sette oss på helt nede ved vannet.


Lake view

Etter den lille turen vår dro vi til en ganske fin japansk reastaurant. De hadde utrolig god mat der og stemninga var på topp. Det er så deilig at vi kan gjemme oss bort på steder som ved denne innsjøen når vi trenger et lite pust i bakken. Så kan vi hoppe rett tilbake til bylivet når vi vil, med restauranter, sightseeing og shopping. 


Okra- og svinespyd. Veldig godt!

Det blir nok flere turer til innsjøen etter hvert. Jeg ser for meg at vi kan nyte en hel dag der med en god bok og en piknikkurv. :) 

Janakiram Layout

God kveld♥ Her har vi nettopp kommet hjem fra valentines-taco hos naboene. Det bor folk fra USA og Nederland i samme bygning som oss, så det var hyggelig å endelig få hilse på alle sammen. Håper dere koser dere hjemme med snø og ordentlig vinter. Jeg kjenner at jeg savner kaldt vær!

Men nå over til det jeg egentlig skulle fortelle om! Det ene stedet vi har vært på heter Janakiram Layout og er en urban slum. De første to dagene var jeg syk, så jeg fikk bare blitt med de to siste dagene for å se hva de gjør i denne slummen. Det var faktisk noen andre nordmenn der samtidig som oss, noe som var veldig hyggelig! Første dagen skulle det komme noen key members fra Christ som vi skulle være med til en skole, men de fra Christ måtte utsette besøket, så i stedet kom det noen damer fra en selvhjelpsgruppe som vi kunne snakke med.

Selvhjelpsgruppen var en gruppe kvinner som sparer penger sammen. De har et fast beløp én gang i uka. Kvinnene kan så søke om penger fra gruppa til det de måtte trenge av helseutgifter, klær, utdannelse til barna osv. Resten av gruppa stemmer over hvem som skal få prioritet av søknadene og det kreves et visst antall stemmer for å få søknaden godkjent. Noen grupper har holdt på i seks år, mens noen er nyoppstarta. De bruker også penger på sosiale aktiviteter som f.eks. dansekurs. De virker glade over å ha noen å gå til når de trenger det - også for den sosiale delen ved gruppa. En av lederne forteller at disse kvinnene også har hatt marsjer/kampanjer for å fremheve sosiale utfordringer for kvinner. Etter en stund var det en av kvinnene som inviterte oss til å feire kvinnedagen, 8. mars, med dem. De ville også at vi skulle komme i sari. Det var utrolig hyggelig å bli invitert og det hadde vært spennende å se hvordan de markerer dagen her. 


Janakiram Layout


Vi fikk chicken biryani til lunsj og fikk erfaring med å spise med hendene

Den andre dagen var jeg og Marte med til skolen vi egentlig skulle besøke første dagen. Marlene var syk, så hun måtte dessverre bli hjemme. Skolen var veldig "ordentlig" og fin i forhold til den vi har besøkt i L.R. Nagar. Den var ganske stor og de hadde vanlige klasserom, skolegård og uniformer. Vi gjorde ikke så veldig mye på denne skolen siden det var de fra Christ som skulle snakke med ulike klasser og finne ut om det var noe de kunne hjelpe til med. Det ble en del venting før vi fikk hilst på den siste klassen de var i. Hun ene læreren sa plutselig "nå kan dere spørre om ting" før hun viste oss inn i klasserommet, men vi hadde jo ikke forberedt noen spørsmål, så vi ble stående ved tavla som noen tullinger. Heldigvis tok en student fra Christ over og spurte elevene om masse forskjellig. Hun fikk også et av barna til å synge en sang for oss og hele klassen. 


Mange av barna stod lenge og vinket til oss før de måtte inn til timen

Da vi var ferdig på skolen fikk vi ta følge med de andre studentene til Anu Life som er en slags veskebedrift. Anu Life består av kvinner som lager vesker av "søppel", kartong osv. De kjøper inn ca. 300kg i måneden fra kafeteriaer. De vasker søppelet, fletter det sammen og syr det til vesker. Kvinnene jobber som hushjelp om dagen, så kommer de hit om ettermiddagen. Det er en sosial arena for disse kvinnene, ikke bare en jobb. De får lov til å ta en personlig dag av og til, og de blir tatt godt vare på her. De har toalett her fordi flere av kvinnene ikke har toalett hjemme. De bruker det offentlige slum-toalettet. En stor kurv tar ca. 1-2 timer å lage, så de får flettet ganske mange kurver på en uke. De samarbeider også med en skole i nærheten og betaler avgift for 2 måneder for kvinnenes barn.

Det var deilig å være på et nytt sted, selv om det bare ble en uke til sammen. Vi vil jo gjerne benytte oss av muligheten til å besøke flere steder, så det er ikke alle stedene vi får vært så veldig lenge på. Nå er det snart natt på denne kanten av kloden. Vi snakkes snart igjen.♥

Hotel life

God kveld fra Bangalore! Klokka er litt over halv tolv her, så jeg skal snart ta kvelden, men først skal dere få vite litt om hva vi har drevet med den siste tiden. Vi har møtt veilederen vår som skal hjelpe oss med å ordne med praksissteder. På forhånd hadde vi laget en ønskeliste med hvilke steder vi ville være på og hvor lenge vi ønsker å være på hvert sted. Planen var at vi skulle være i L.R. Nagar i én uke, men det har nå endt opp med at vi har vært der i ca. 3 uker. Vi har opplevd mye der og det har vært veldig hyggelig å bli kjent med barna. CSA har mange bra prosjekter i denne slummen og det er gøy å se hvordan disse prosjektene faktisk foregår. Selv om det har vært interessant, var kanskje tre uker litt i meste laget. Det har gått mye i å være lærere for barna, så jeg gleder meg til å prøve noe nytt som kanskje er litt mer relevant for utdanningen jeg tar. Jeg er så glad for at vi har muligheten til å prøve oss på forskjellige steder så vi slipper å være på kun ett sted hele praksisperioden.

Torsdag i forrige uke fikk vi fri fra jobb fordi det var Republic Day her i India. Selv om vi ikke har vært her så lenge bestemte vi oss for å utnytte den ekstra fridagen, så vi tok inn på hotell Aloft Whitefield her i Bangalore. Det er jo så varmt her i forhold til hva vi stakkars nordmenn er vant til, så vi ville veldig gjerne ha noen dager hvor vi kunne bade litt. Hotellet var kjempeflott og vi ble nesten behandlet som prinsesser da vi var der. Alle som jobbet der gjorde alt de kunne for å hjelpe oss med hva enn vi måtte ønske, og de gjorde det med et stort smil!


Bassenget på hotellet


Savner allerede de sengene her


Vi klarte å finne litt indisk mat som passet de norske ganene våre


Stuedelen på hotellrommet


Vi spiste masse god mat og benyttet oss av de svære tv'ene med en million kanaler. Det var så deilig å sove i en ordentlig god seng med dyne(!) og bare slappe helt av i noen dager. Vi kom hjem igjen mandag morgen, kort tid før vi skulle møte opp på nytt praksissted. Jeg måtte dessverre bli hjemme siden jeg klarte å pådra meg bihulebetennelse mens vi var på hotellet. Mer om det nye praksisstedet kommer senere, nå er tiden inne for å sove litt. God natt. :)

hits