oktober 2012 (Silje ♪)

oktober 2012

tv in my heart

Jeg er så glad akkurat nå! Pappa var her nettopp og hjalp meg med å ordne resten av parabolgreiene, så nå har vi kanaler igjen! Herregud, det er en evighet siden vi hadde kanaler, og det er kanskje teit å bli så glad for tv, men det driter jeg i.

Det er så lenge siden vi har hatt ordentlig tv at jeg blir glad for reklame.

julegaver

Man har ikke alltid så mye penger som student, så det gjelder å leve så økonomisk som mulig. Siden jula er et stort pengesluk, begynte jeg med julegaver for en måned siden. Jeg har fortsatt litt penger fra all jobbinga i ferien, så jeg må kjøpe så mange gaver som mulig nå. Jeg synes det er koselig å kjøpe julegaver uansett hvor lenge det er til jul. Det er også kjekt å ha litt god tid på seg. Man finner mye mer når man bare kikker enn når man 'må' kjøpe noe på grunn av stress og lite tid. Jeg fant i hvert fall noen fine ting i dag som jeg vet familie og
venner vil bli glad for.

oppskrift på sprø brødpinner

I dag har jeg laget sprø brødpinner. Det er veldig godt og veldig enkelt å lage. Hvis du har et halvt brød hjemme som du ikke rakk å spise før det ble tørt, burde du prøve ut denne oppskriften.

Alt du trenger er:

1 brød av hvilken som helst slag (jeg brukte loff)

God olivenolje

Salt, pepper og hvitløk, eller annet krydder som du liker godt.

 

Begynn med å sette ovnen på 200 grader, så skjærer du brødet i skiverDeretter skjærer du strimler av brødskiveneVend strimlene i olivenolje, og krydre etter eget ønske. Jeg brukte ristet hvitløkspepper og litt havsalt.Stek brødpinnene i ovnen i ca. 10 minutter eller til de har fått en gyllen farge.

Dette er kjempegodt! Brødpinnene kan man spise både som egen snacks, og som tilbehør til middag. Det passer for eksempel veldig bra sammen med en kremete og fyldig suppe. Håper det smaker!

fri

Da jeg kom hjem i går var jeg så trøtt at jeg nesten sovna før jeg kom fram til døra. Det tar på å jobbe etter skolen, så det var utrolig deilig med fri i dag. I morgen er det full dag igjen med skole og jobb.

Jeg tok en tur til mamma i dag siden jeg hadde så god tid. Hun lagde bollemelk til oss. Det er så godt! Fikk også sett litt på tv. Jeg må nok innrømme at jeg begynner å savne å ha kanaler.

Fikk kost litt med lillepus igjen. Han er så fin og snål. :)

dagen i bilder

I dag var det skikkelig interessant på skolen! Vi brukte en program som heter Relux, også lagde vi oss fine rom med lys i.


Her er altså min spisestue.


Jeg liker å dalle med sånne programmer, for da kan det bli akkurat sånn som jeg vil ha det.

Etter skolen ble det en tur på Gulskogen. Telefonen min kvelda, så da ble det plutselig på tide med en ny. Jeg endte opp med "storebroren" til den jeg hadde fra før.Det ble noen timers fikling med den nye telefonen før det bar ut på runden.


Tok like så godt med meg naboen.

Nå må jeg bare pakke inn litt gaver før det er tid for senga. Håper i morgen bli en like travel dag!

tilbake på jobb

Endelig kunne jeg si JA igjen når det ringte fra jobben og jeg ble spurt om å ta en vakt. Det har blitt litt mer skolearbeid enn forventa i det siste, så nå var det deilig å ta en dag på jobb. Skal jobbe i morgen kveld også. Jeg gleder meg! Det er så koselig å jobbe med så mange forskjellige mennesker. Håper jeg kan få masse vakter i jula, så kan jeg dra hjem til folk og spre litt julestemning. :)

Jeg har jo hatt et prosjekt her hjemme mens klassen har vært i Sverige. Siden det er så mørkt rundt huset, bestemte jeg meg for å lyse opp litt!


Det ble i hvert fall ikke så skummelt i hagen den kvelden.

husk pause

Høstferien er over og det er på tide å komme inn i rutinene igjen. Døgnrytmen min er helt snudd på hodet, så det er helt ekstremt grusomt å åpne øynene før klokka 10. I dag har vi fri fra skolen, men det er alltid noe man må gjøre hjemme. Husker ikke sist gang jeg hadde en dag uten et eneste gjøremål. Jeg liker å ha noe å gjøre. Hvis jeg går en hel dag uten å vaske klær, sette inn i oppvaskmaskinen eller rydde bordet, blir alt feil. Jeg trenger å ha sånne huslige ting i dagsrutinene mine. Men pause skal man ha! Koser meg med husets fruktfat fra Spar.


Det er så mye lettere å få ned all frukten når det allerede er kutta opp. Hvis jeg har en hel melon hjemme, rekker den alltid å bli muggen før jeg får spist hele. Skulle ønske butikkene solgte mindre porsjoner av alt.

Om bare noen få strakser drar jeg for å hente filter. Prosjektet mitt får dere se når det er helt ferdig og innlevert.

har du sett meg?

På fredag ble Minigul helt borte. Han er så liten og redd, og jeg savner allerede å kose med han før jeg går og legger meg. Det er så rart at en liten pus som er så skeptisk og redd for alt bare kan bli helt borte uten at noen har sett ham. Jeg har leita som en gal og spurt folk på tur, men ingen finner gul.


Lille venn, kom hjem igjen <3

helgebesøk

I går kveld dro jeg til Hvarnes for å besøke verdens beste Miriam. Det er så lenge mellom hver gang vi ser hverandre, så det var skikkelig koselig å møtes igjen! Det endte med at jeg tok henne med meg hjem igjen sånn at vi kunne kose oss hele helga.

I dag har vi vært på shopping på Gulskogen. Jeg shopper svært sjeldent, og når jeg først gjør det finner som regel ingenting av det jeg vil ha, men i dag fant jeg masse!

Et par nye topper, bukser, undertøy og litt dilldall. Ble kjempefornøyd med at jeg fant så mye den ene gangen jeg faktisk har gavekort jeg kan bruke!

Vi tok en pause på jordbærpikene. De har så innmari god nachos der.

Nå skal vi bare kose oss resten av kvelden med film og godteri.

jula nærmer seg

I går fikk jeg verdens beste nyhet av Øystein; julebrusen har kommet til butikken. Selv om du kanskje tenker at det er altfor tidlig, tenker jeg jippi! Herregud, Grans sin julebrus er bare helt himmelsk.

Paradis i munnen <3

I dag skulle jeg få besøk av et par venninner for å ha jentekveld. Jeg liker å ha noe å by på når jeg får besøk, så jeg ble med kjæresten til byen for å handle litt. Jeg fikk dratt innom polet, apoteket og Nille i samme slengen. Effektiv når jeg kan! Martine kom med toget mens vi fortsatt var i byen, og hu skulle jo selvfølgelig gå gjennom hver eneste hylle på Nille før vi kunne dra. Vi kom oss til slutt hjem etter fjorten år med venting, men da vi kom hjem hadde jeg jo ekstremt dårlig tid. Gulvet trengte å bli støvsugd, jeg trengte en dusj, og før det kommer folk liker jeg og ordne litt småting. Jeg hater å ikke rekke det jeg har planlagt før jeg skal få besøk. Uansett, selv om ikke alt ble som planlagt, ble det en veldig koselig kveld.

Jeg lagde taco, og da vi var gode og mette satt vi på en thriller. Den var ganske spennende.

Det er ikke ofte jeg får besøk, så da er det ekstra koselig når folk gidder å komme hit. Håper det ikke blir så lenge til neste gang. :)

herlige dager

Tida går så utrolig fort! Det er allerede høstferie, så nå har jeg plutselig tid til å gjøre alle prosjektene jeg har starta på og ikke fått fullført. De siste dagene har vært herlige. Jeg har stått opp sent og brukt dagen til akkurat det jeg vil. Nå er jeg til og med snart frisk nok til å begynne å svømme igjen.

Midt på dagen tok jeg meg en tur på Nille for å se om jeg kunne finne noe nytt til huset. Jeg kjøpte en pose som holder brød og rundstykker varme, to lysestaker og en kjempefin ugle.

Det passa perfekt til kurvhylla jeg fikk av mamma!

Må nok tilbake for å kjøpe flere lysestaker, de var veldig enkle og fine.

Da kvelden kom gikk jeg ut på runden min. Jeg liker best å gå tur på høsten. Lufta er så frisk og det er så mange fine farger ute. Noen ganger skulle jeg ønske det var høst hele året.

hits