desember 2008 (Silje ♪)

desember 2008

Godt nyttår!

Jeg har vanskelig for å tro at 2008 snart er over. Hittil i livet mitt har 2008 absolutt vært det beste året på omtrent alle områder. Det har skjedd så utrolig mye bra, og jeg har fått opplevd sinnsykt mye gøy. Det blir vanskelig å toppe dette året, men med litt innsats er jeg sikker på at 2009 vil bli et kjempeår! Jeg har jo, som tidligere fortalt, lagt en haug med planer allerede, og jeg gleder meg til å begynne på dem.

I kveld blir det familiemiddag og litt raketter. Jeg tror det kommer til å bli koselig selv om jeg ikke skal begi meg ut på no hard fest i kveld. Jeg håper dere alle sammen har hatt et fantastisk år og at dere skal feire det godt.

Godt nyttår til dere alle sammen!

siljee kopi4

ja, jeg har ett nyttårsforsett!

Og merk deg; ett nyttårsforsett. Nyttårforsetter er egentlig utrolig teit og kjipt, og det er jo omtrent aldri noen som klarer å følge dem, så jeg har kommet med et forsett jeg vet jeg kan gjennomføre. Med glans. Mitt nyttårsforsett er å leve mer. Og da mener jeg ikke å puste mer eller være sunnere eller noe sånt, nei, jeg skal le mer. Klage mindre. Jeg skal gjøre mere dumt, og skape massevis av minner. Det er noe jeg vet jeg, og sikkert alle andre rundt omkring, kan klare.

Er det forresten noen andre som har vært på jordbærpikene i Tønsberg og smakt deres nydelige nachos? Himmelsk. Rett og slett himmelsk.

God natt!

kunsten å fylle bensin

Å fylle bensin er faktisk ikke like lett som det ser ut som. Når man endelig er klar til å fylle så er det utrolig lett å trykke for mye så det kommer et klikk og det stopper opp. Også må man jo huske på å hvertfall ikke løfte opp for mye. Å fylle bensin er absolutt en kunst. En kunst som jeg en dag skal mestre...

gratisprøver og årets snilleste

I dag har jeg vært i Tøsnberg sammen med min kjære venninne Martine. Vi møtte kjentfolk både på bussen og når vi kom fram. Det var veldig koselig. Det første vi gjorde når vi kom fra var å vende våre hoder mot Subway og en endeløs matkø. Jeg hadde faktisk planer for hva jeg skulle kjøpe så det ble ikke tid til å dilte rundt. Her er mine fantastiske kjøp:

sdc10251

sdc10256

sdc10257

Da jeg skulle kjøpe ny fuktighetskrem på apoteket tenkte jeg at jeg skulle prøve en ny krem som jeg hadde lest om i et blad. Jeg spurte en av damene som jobbet der om litt hjelp og hun var den snilleste ansatte jeg har møtt på lenge. Hun var utrolig hjelpsom og engasjert, og hun fant en krem jeg tror vil virke bra. Jeg fikk også en haug med forskjellige gratisprøver jeg fikk ta med hjem, bl.a. rensemelk, sminkefjerner og hudkremer. Så denne dama på Apotek 1 på farmandstredet er herved kåret til årets snilleste butikkansatt!

Jeg klarte også å dra Martine med med på kino, vi så Yes man med Jim Carrey. Den var utrolig morsom. Tror jeg må ta meg en liten Yes woman periode en gang. Noen andre som har sett den?

Nei, nå skal jeg hoppe i godklærne og se på enda flere episoder av Grey's Anatomy. Tusen takk til deg lillebror for den fantastiske gaven! Det er ikke lenge til jeg må kjøpe enda en sesong :)

sdc10239

La-Tweez Illuminating Tweezers

Til jul i år fikk jeg en artig liten sak som heter La-Tweez. La-Tweez er en øyenbrynsnapper med lys, så man kan se bedre hvor hårene er. Det er utrolig enkelt å bruke og man oppnår et mye bedre resultat ved bruk av en slik sak. Hjemmesiden til La-Tweez finner du her. Det følger også med en liten oppbevaringsboks med speil som du kan putte napperen i når du skal ut. Veldig kjekt å ha i veska! Ekstra batteri følger også med når du kjøper produktet.

picture
Kanskje dette er noe du kunne ønsket deg?

Lenge leve tomme kjøleskap!

Akkurat nå har jeg besøk av denne jenta:
sdc10205
Søte?

Det var fint å se et annet kjent fjes igjen istedenfor å tråkke rundt på familien hele jula. Mamma lager kylling til oss, og i mellomtiden spiser Martine et utrolig fantastisk måltid bestående av brød med smør. Yey, lenge leve tomme kjøleskap!home sweet home

Da var tiden kommet for hjemreisen. Jeg gleder meg litt. Det er ikke det at det er kjedelig å være her, for det er det ikke, men jeg savner å kunne gå ut hvor jeg vil når jeg vil, med hvem jeg vil. Her er det jo ingen jeg vil ut med..

Jula har vært koselig, men nå er jeg klar for nyttår. Snart får jeg se Martine igjen, og jeg har en følelse av at det kommer til å bli mye kos, godteri, film og klaging når vi ser hverandre igjen. Jeg gleder meg.

Jeg skal jo også lære meg å stå på snowboard. Noen som har et tips eller to til en fersk snowboarder? Jeg kommer til å tryne. Mye. Det kan jo bli litt av syn der jeg kommer susende ned bakken som en mygg i motvind.

Jaja, uansett blir det koselig å komme hjem igjen. Ønsk meg lykke til på min første snowboardtur. Jeg kommer til å trenge det!

julestjerne kom til meg

"Jula er vel ikke over enda?", var det første som datt ned i hodet mitt da jeg våknet i dag. Julestrømpa var tom og jeg begynte å lure på om det var januar. Men nei, det var det jo selvfølgelig ikke. Det var en ny dag og jeg måtte opp tidlig for vi skulle til Gol.

Gol var koselig. Jeg kjøpte med et skjørt og to bøker. Jeg leser egentlig den ene boka nå, men så kom jeg på at jeg har en blogg jeg må passe på. Det har vært veldig mye jul i det siste, men nå begynner det å bli litt mer nyttår. Jeg gleder meg. Som vanlig har jeg klart å få en full timeplan allerede før den nye året har startet, men siden det kommer til å inneholde mye spennende, klarer jeg vel å begynne med et smil. Jeg har bl.a. nyttårsfeiring, en snowboardtur, en Sverigetur og en Oslotur i vente, og alt før januar rekker å bli ferdig. Også har jeg en hemmelighet. Jeg har veldig lyst til å fortelle den til dere, men den vente. Jeg kommer til å bli gal.

Mamma lagde julestrømpe til meg allikevel siden det er lørdag. Jeg liker julestrømpa. Den minner meg om gamledager.
sdc10184
Smil til verden, og den ser stygt tilbake.

Hvor ble det av julestemningen?

Jeg husker det som om det var i går. Da julestemningen var på topp og da det virket som en evighet til selve julekvelden kom, selv om det var omtrent 2 dager etter at juleferien begynte. Da jeg ikke klarte å sove om kveldene fordi jeg gledet meg så mye. Da jeg vandret rundt i lykkerus allerede før desember kom, og da jeg ble overlykkelig over å se dalende snøfugg legge seg på bakken. Julen var kommet.

Men nå, nå kjenner jeg ikke julestemningen lenger. Jeg får ikke vondt i magen av juleglede, eller total lykkefølelse av å kunne lage en snømann i desember. Hvor ble det av julestemningen? Er det fordi jeg har vokst? Er det sant at man vokser av seg julestemningen? Jeg husker også den første gangen jeg ikke hadde ordentlig juleglede lenger. Det er noen år siden nå. Mamma sier at jeg får den tilbake når jeg selv får barn, men jeg kan jo ikke vente så lenge. Jeg vil ikke få et barn bare fordi jeg vil ha stemningen og julegleden tilbake.. Jeg gleder meg jo, og har jo sagt til meg selv at jeg har gledet meg i omtrent hele desember, men det er ikke på samme måten som da jeg var mindre.

Nei, jeg skal ikke sitte her og klage over en forsvunnet julestemning, for det føles jo fint å se på alle de gamle juleklassikerne igjen. Jeg burde jo egentlig sitte å følge med på reisen til julestjernen nå. Etterpå blir det pynting og sminking, og julegrøt. Kanskje jeg kan hilse på julestemningen litt senere ikveld. Kanskje når nissen kommer?


God jul alle sammen!

Gratulerer med dagen, Pappa!

I dag har min kjære far bursdag. Men siden han dro langt vekk til mitt kjære Alta så fikk jeg ikke se reaksjonen hans når han åpnet pakken fra meg. Jeg hadde egentlig glemt hva jeg hadde kjøpt, og når jeg fikk vite det over telefon ble jeg litt skuffa. En stålvisp og brente mandler var den superfantastiske gaven fra meg. Det var nå det han ønsket seg hvertfall..

I'm so cool

image621

Ha en fin kveld..

RUSSELL BRAND

russellbrandweb
Hvis jeg noen gang skal gifte meg, så skal det søren meg være med Russell Brand!


hahahahahaha :D

you had a bad day...

Typisk! Selvfølgelig måtte den lande på meg. Det skulle bare mangle sånn uflaks jeg har hatt i det siste.. Men dette? Det er vel å dra det litt langt. Den kunne jo ha landa på bakken for eksempel?

Nei, jeg snakker ikke om en irriterende flue eller en svær fuglebæsj, jeg snakker om en flis. En liten, teit flis som hadde veldig lyst til å krype opp under øyelokket mitt og sette seg fast, bare for å plage meg. Det skjedde altså på skolen. Jeg stod og brukte overkappsaga da en liten flis klorte seg fast på øye mitt. Jeg ble med lærern og fløy skolen rundt for å finne en "blunkekopp" til å få ut flisa, men det fantes ikke. Alt de hadde var et lite beger som de fylte med vann, og sa at jeg skulle ta øye nedi og blunke vekk flisa. Resultatet ble sminke i halve fjeset og sammenklistra øyevipper. Vi fant ut at det var best å dra på legevakta.

Vel framme på legevakta ble vi møtt med en dame som sa at de ikke åpna før 15.00, så vi hasta inn på sykehuset og ble satt i kø for å komme inn mellom alle de andre. Da det endelig ble min tur og jeg fikk kommet meg inn på et fint lite rom, ble jeg beordret til å legge meg på en benk. De tar dette alvorlig, tenkte jeg mens jeg lurte på hva legen hadde tenkt til å gjøre. Legen fant ut at litt bedøvelse ville være fint, så bedøvelse ble det. Etter dette pirket han litt rundt og fant til slutt flisa. Da flisa var ute fant legen ut at det ville være bra å gjøre meg litt fargerik, så han klæsja noe dråper på øye mitt så det ble knalloransjt. Da var det tid for hvilestund. Lysene ble slukket og det ble rolig i rommet. Men den rolige atmosfæren måtte jo også ta slutt en gang, for legen kom tilbake med en lite hyggelig nyhet. Hornhinna mi hadde fått noen rifter så det var nok best hvis jeg brukte øyelapp. Resultatet av øyelappidéen ble en bandasje (og veldig mye teip) som dekker omtrent halve fjeset. Veldig kul denne øyebandasjen altså. Det ser ut som om jeg har vært med i 1. og 2. verdenskrig og tapt begge gangene. Menmen, jeg får vel se det positive i det. Jeg ble jo hvertfall ikke blind! :)

Er du politisk engasjert?

I dag har jeg vært på mitt første plenumsmøte, og for dere som ikke vet hva det er, så er det et møte med hele ungdomsrådet her i Larvik kommune. I går valgte vi nytt styre og i dag var første møte med hele rådet. Det var skikkelig interessant, og jeg ble veldig inspirert til å bevege meg mer innenfor politikken og få vite mer av hva som skjer. Det kan faktisk være smart å følge med litt, for mange av sakene som kommunen tar for seg, angår ungdom. Vi valgte også satsningsområder og jeg gleder meg til vi skal begynne på sakene vi har valgt, for noen av dem er skikkelig bra. Bl.a. har vi valgt å satse på en ny skatepark her i Larvik, og kommer til å jobbe hardt for å få til det. I morgen skal jeg på kommunestyremøte og der skal de snakke om den saken. Jeg gleder meg!

Jeg har gjort no annet bra i dag også. Føler at jeg virkelig får gjort mye for tiden! Jo, i dag fant jeg ut hvor kulturskolen ligger, så jeg dro dit og meldte meg inn sånn at jeg kan lære å spille et instrument. Det instrumentet jeg skal lære meg å spille er tverrfløyte. Wohoo. Det er så pent å høre på. Bare trykk her for å høre.

Og forresten; hva er denne taggegreia som alle snakker om hele tida? Har jeg gått glipp av noe stort siden alle vet hva det er utenom meg?

stein, saks.. varmepumpe

Jeg satt og tenkte i stad og plutselig fikk jeg skikkelig lyst til å dra på piknik. Sånn koselig piknik med en termos med kakao, og et kjempestort pledd. Og et stearinlys som man kan grille på! Det går jo faktisk an å dra på piknik om vinteren å! Det ikke være 30 grader og masse sol. Man kan ha snøpiknik. Eller, hvis det er altfor kaldt, piknik i stua foran peisen. Utifra egne erfaringer er stuepiknik faktisk utrolig koselig! Anbefales.

Forresten; hvis noen er litt skapekspert på varmepumper og bioenergi er det bare å si ifra :D

siljeski

Dette er hvordan jeg så ut på skitur om vinteren da jeg var liten. Ganske søt, ikke sant?

I'm Link

1170052104101
Link, he come to town
Come to save the Princess Zelda
Ganon took her away; now the children don't play
But they will when Link saves the day
Hallelujah

Now Link, save up your hearts
So you can shoot your sword of power
And when your feeling all down, your fairy will come around
So you'll be brave and not a sissy coward

Now Link has saved the day
Put Ganon in his grave
So now Zelda is free, and now our hero shall be..
Link, I think your name shall go down into history!


Da var det gjort!

hair5
Dette har jeg ventet på lenge. Å endelig kunne si: nå har jeg endelig klipt meg!
Jeg ble fornøyd, jeg, men hva syns du?

Jeg gleder meg til i morgen. I morgen skal jeg nemlig på opplæringsseminar for ungdomsrådet. Jeg tror det kommer til å bli en fin dag. Kanskje jeg blir kjent med noen nye mennesker også. Det er koselig. Nå hører jeg på en fin sang. Den har morsomme trommer. Trommer er pent. Jeg har forresten begynt å spille fløyte. Tverrfløyte. Det er morsomt. Og veldig pent å høre på! Nei off. Jeg må gå og pakke, for i morgen skal jeg opp kl. 5.
Yay!

motörhead ?

Noen som skal på Motörheadkonserten den 14.? Det skal hvertfall jeg etter anbefaling fra Lars. Kanskje ikke en så veldig tradisjonell julekonsert, men det gjør vel ingenting.

Jeg har endelig fått min etterlengtede julekalender! Den smakte som i fjor, og året før der, og året før der. og det var bra. I kveld er en slappe-av-hjemme-kveld. Med hjemme alene-filmen. Kos :D

Jo, før jeg glemmer det. Dette er til deg, Martine, for jeg vet at du leser bloggen min:
Du må snart slutte å snakke om Mads hele tida, for ellers så orker jeg ikke å være med deg. Det kan være litt mer enn litt irriterende til tider! Du får bestemme deg for hva du vil snart, eller hvertfall holde det for deg selv. Det første du gjør når jeg møter deg er å begynne å klage. Ikke så lett å være optimist rundt deg noen ganger. Altså, jeg sier ikke dette for å være slem, og jeg er kjempeglad i deg, men vær så snill, slutt å klage!

og livet smiler tilbake..

ENDELIG skjedde det noe som jeg virkelig hadde glede av. Jeg har nemlig fått tilbake bankkortet mitt! Jeg begynte å bli på fornavn med de i banken siden jeg har vært der så mange ganger i det siste. Og julekalenderen som jeg ikke fikk kjøpt, den har mamma sagt at hun kan kjøpe. Det ordner seg til jul, er det noe som heter, og det gjør det virkelig! Ingen grunn til å klage lenger hvertfall.
dscf0895
Sånn her så jeg ut når jeg gikk i nissetog. Å være nisse er gøy. Jeg gleder meg så masse til jul :D

seriously?!

Første desember er snart over og vi begynner å komme enda nærmere dagen som jeg har gledet meg til i et år. Men, for det pleier jo å være et men, det er noe jeg ennå ikke har klart å skaffe meg, og det er nemlig en julekalender! Hvordan kunne jeg gjøre noe sånt? Jo, du skjønner det at etter jeg mista lommeboka mi, har jeg gått rundt å vært fattig. Jeg har vært så fattig at jeg ikke engang har hatt råd til en 10-kroners julekalender på ica. Heldigvis fikk jeg vært i banken i dag og der sa de at mitt kjære bankkort skulle være der i morgen, så jeg får bare håpe at de snakker sant denne gangen.

I morgen er det engelskprøve. Jeg høres sikkert nerd ut når jeg sier dette, men jeg gleder meg litt. Endelig prøve i et fag jeg faktisk kan. Jeg liker engelsk. Nei, jeg liker ikke. Jeg tror jeg nesten elsker engelsk. Det er vel ikke unormalt? Jeg fikk jo tilbake matteprøva mi og resultatet ble så dårlig at jeg ikke skal fortelle det engang. Det får meg til å glede meg enda mer. Nå får jeg bare håpe at det går så bra som jeg tror det kommer til å gjøre!

Nå skal jeg gå og vaske klær :D Me bloggast!

hits