desember 2012 (Silje ♪)

desember 2012

lillebror

Verdens beste bror er 18 år i dag! Gratulerer med dagen, lillebror. Siden han er i Danmark nå, feiret vi med familien i går. Det var skikkelig koselig! Mamma hadde laga innmari god kalkun, kake og multepai.

Vi feira på rett vis med atten lys på kaka. Åh, den kaka var så sykt god!

Gaven fra meg var ei flaske vin og en pærecider. Da Ørnulv var liten fikk han smake en slurk cider mens vi var på båttur, og han sa det var det beste i verden, og at han skulle ha en kasse med cider når han ble 18 år. Heldigvis huska jeg det, så han fikk det han hadde ønska seg i tolv år, haha!

Utpå kvelden tok vi et slag med scrabble.

Vi hadde det gøy med noen tvilsomme ord!

Håper du får en fantastisk fin og morsom bursdag i kveld! Jeg skal tenne et stjerneskudd for deg. Jeg er kjempeglad i deg, lillebror. <3

stressfri jul

Så langt har denne jula vært skikkelig herlig. Julaften var helt fantastisk! Vi hadde god tid hele dagen, ingen stressa rundt, og vi bare koste oss hele tiden. I år var det jul hos mamma, så bestemor og bestefar kom ned til oss. Vi så på alle de obligatoriske julefilmene, spiste utrolig god grøt og ribbe, og koste oss utover kvelden med gavene. Jeg var så heldig at jeg fikk alt jeg ønska meg! Blant annet headset, stearinlys, te, gavekort og pyntegjenstander. Tusen takk til verdens beste familie og venner for alt det fine jeg fikk. :)

Jeg sov over til første juledag, så da fikk jeg godt i strømpa! Man må jo bevare de tradisjonene man kan.

De siste dagene har jeg bare tatt det helt med ro. Jeg har blitt syk, så jeg prøver å bare slappe helt av sånn at jeg skal rekke å bli frisk før nyttårsaften. I dag har jeg brukt masse tid på å kjøle ned halsen med min hjemmelagde nedkjølingspose.

Det ser helt dust ut å sitte med en pose rundt halsen, men utrolig nok virker det!

juletreet er i hus

Nå er juletreet i hus! Det her er første gang vi har juletre, så jeg har gleda meg ekstra mye til å få det inn. Siden Øystein er borte satt jeg det opp alene, og for et jævla prosjekt det var! Etter mye tid og banning stod det heldigvis rett, og jeg må si at det ble innmari fint da jeg fikk pynta det ferdig.

Det blir plutselig så mye mer julestemning når man får inn juletreet, også er det så koselig å sitte i sofaen om morran med lys på treet og en kopp te i hånda. :)

oslotur

Nå har jeg akkurat slengt meg på sofaen etter en fin kveld i Oslo med jentene. Vi spiste kjempegod mat på Fridays, var på julemarkedet, og kikka litt rundt i butikker.

Det var første gang på Fridays for meg, og nå skjønner jeg hvorfor det er så populært!

Det var skikkelig julestemning ved markedsplassen.

Jeg fikk også handla inn litt julegaver, så nå mangler jeg bare litt smått. :)

luciadagen

Som de fleste sikkert har fått med seg er det Luciadagen i dag. På Luciadagen er det tradisjon med lussekatter, så jeg tok på meg bakehatten i dag og. Det er første gang jeg har laget lussekatter, men de ble luftige og kjempegode!

Dette ble tredje dagen med baking på rad, men lussekatter måtte til, så jeg kunne jo ikke slippe unna det! Dessuten er jo baking en stor del av jula, og som den julejenta jeg er må jeg jo følge tradisjoner.

fine pepperkaker

Det ble pepperkakebaking i dag og! Ovnen streika i går på grunn av en gåen sikring. Jeg har ikke så mye peil på skrusikringer, så pappa kom innom i dag for å ordne det. Det skal sies at pepperkakene i dag ble vesentlig mye finere enn i går! Tynnere kaker og finere pynt :)

Det er godt man lærer av sine feil. :)

stygge pepperkaker

I dag har jeg endelig hatt tid til å gjøre litt juleting! Jeg dro til Nille en tur for å kjøpe kjevle og pepperkakeformer sånn at jeg kunne bake litt. De hadde ikke former der, så jeg måtte bruke kniv.

Det ble ikke så veldig pent, men de skal jo bare spises opp uansett.

Pynta med farga melis og nonstop. :)

Jeg fikk også endelig prøvd ut fotoprinteren i dag. Pappa kom med nytt blekk og fotopapir i går, så da tenkte jeg det var på tide å prøve det ut. Er veldig fornøyd med hvordan det så ut, og bildekvaliteten var utrolig bra!

Endelig fikk jeg fyllt inn ramma jeg fikk i bursdagsgave. :)

snart ferie

Det er så deilig å sette seg ned etter en dag med julerengjøring! Lukta av nyvaska gulv, fyr i peisen, kakao i koppen, og snart håndballkamp på tv'n. Det blir ikke bedre enn det! :)

I tillegg til en herlig kveld, kan jeg kose meg med tanken på at det bare er én eksamen igjen. På mandag starter den superlange juleferien, og da får jeg god tid til å gjøre masse koselig juleting!

Nå skal jeg bare kose meg resten av kvelden! :)

hits