desember 2013 (Silje ♪)

desember 2013

julestemning

Årets julefeiring har vært kjempefin! Vi har kost oss med julefilmer, sanger i kirka, masse mat, og gaver. Det har blitt mye familiesamlinger og mange fine juletrær. Litt trist at det allerede er "over", men da er det bare å begynne å glede seg til nyttårsaften. Vi har til og med rukket å få inn litt fest blant alle familiesamlingene, og i kveld blir det på'an igjen! Det er så deilig når man har noe morsomt å fylle dagene med hver dag. Jeg skal begynne å gjøre med klar til å møte jentene i kveld. Godt med litt fjasete venninnetid. :)

Kos dere masse i kveld og ha en kjempefin helg!

60-års lag

På søndag feira vi pappa som ble 60 år. Gjestene kom fra alle kanter, og det ble en utrolig koslig kveld. Vi koste oss med mat, sanger, vitser og gaver. Ørnulv dro til og med fram celloen og spilte en kjempefin sang for oss. Det var flere fine taler, og det er jo alltid morsomt å høre de snåle tingene pappa finner på med sine kamerater. Vi pynta og lagde mat i flere timer, så det var gøy å se at det ble en så vellykket kveld. Jeg hadde det ihvertfall veldig fint, og det håper jeg pappa hadde også. :)


busy christmas

De siste to dagene her har gått så fort at jeg nesten ikke husker hva hvor jeg har vært eller hva jeg har gjort. Tida går så innmari fort når man har så mye å gjøre før julaften. I morgen er det 60-års lag for pappa, så det har gått med litt tid til å finne gaver, pynt, og bake kaker. I dag trengte jeg en liten pause så jeg gjorde en avtale med jentene at vi skulle møtes i kveld for å spise ute sammen. Da fikk vi også utveksla gaver og skravla fra oss. Av og til er alt man trenger et par timer med noen gode venninner. Nå begynner jo hele familien å komme og, så i morgen blir det fullt hus før festen starter. Jeg har jo i tillegg fått en tidligvakt på mandag, så på festen blir det nok ikke noe alkohol på meg. Er lite kult å komme på jobb fyllesjuk.

Nå er jeg så sliten at jeg bare må hoppe i køya. Må tidlig opp i morgen hvis jeg skal klare å rekke kakebaking, pynting, trening, familietid og fest, men moro blir det nok uansett! :)


Her er gårsdagens og dagens julefilm. Er enda ikke lei! 


akupunktur for deg

Endelig klarte jeg å finne en vinterjakke som var både varm og billig. Jeg hadde så flaks for det var 20% på hele butikken, så da kunne jeg ta med meg den store og gode jakka med god samvittighet. I tillegg til jakka fant jeg også nye vintersko som også var på salg. For en herlig dag! Jeg har jo leita gjennom alle butikkene på Gulskogen ørten ganger, så da var det deilig å komme seg en tur til Larvik for å se litt "nytt". Jeg var også en tur hos Nathalie, min storesøster, på jobben hennes. Hun er akupunktør, så jeg fikk litt behandling av henne. Hun er kjempeflink, så hvis du trenger en god akupunkturbehandling bør du gå inn på Akupunktur for Deg og bestille en time hos henne! Vi fikk også ordna de siste julegavene sammen, så nå kan jula bare komme.

På vei hjem stoppa jeg innom Holmestrand for å bli med mamma og finne et juletre. Det ble litt surr med hvor vi egentlig skulle møtes, så det endte opp med at mamma fant et tre og jeg ble med henne hjem for å sette det opp. Det ble kjempefint og jeg gleder meg til å fylle det opp med masse fin pynt.

Nå er det på tide å krype til køys for i morgen er det mye som skal gjøres før jeg må på jobb og spre litt juleglede. :)


Dagens julefilm. 


 

gaveshopping

Det ble nok litt gaveshopping i dag og, men jeg klarte jo selvfølgelig ikke å finne en vinterjakke til meg selv. Fant jo noen som var ganske fine, men de passa ikke, så jeg må nok bare lete videre. Jeg fant enda flere klokker da. Herregud, det er så mange fine klokker nå at jeg tror jeg går på veggen. Jeg vil ha alle, men må nok vente til alle julegavene er i boks så jeg ser hvor mye jeg har igjen. Det er jo lov å finne litt gaver til seg selv hvis man virkelig har lyst på noe. :) 

Før shoppinga hadde jeg ny treningsveiledning. Teknikken sitter ganske bra, så nå har vi begynt å legge på en del vekt. Det er så moro når man ser framgang så innmari fort. Angrer absolutt ikke på at jeg gikk over til frivekter for å si det sånn. Det gjør så mye med motivasjonen når man kan kose seg litt på trening og ikke bare sitte og kjede seg i en maskin. Satser på at jeg klarer å holde i gang treninga selv om juleuka snart er her. Kan jo ikke bare ligge på sofaen og knaske pepperkaker og svor!


Dagens julefilm. 


pepperkakebaking

Denne kvelden har blitt brukt til å bake pepperkaker med (nesten) alle i kollektivet. Det er så koselig når man kan gjøre noe sammen en gang i blant. Det ble utrolig mange pepperkaker, så det tok noen timer å bake og pynte alle sammen.

Pepperkakene ble en del hakk finere enn de jeg lagde i fjor for å si det pent! Litt lettere når man faktisk har former.

I morgen blir det en liten tur på Gulskogen for å finne de aller siste julegavene, og kanskje en vinterjakke til meg selv. Gleder meg! Jeg elsker å gå på gaveshopping.


Dagens julefilm. 


barnebursdag

I dag var det barnebursdag som stod på planen. Lille Halvard ble 3 år i dag, så vi dro ned til Larvik for å feire litt. Det er ikke så ofte vi får vært med hverandre, så det var veldig hyggelig å se igjen litt av familien. Jeg gleder meg så innmari mye til jul for da skal nesten alle være samlet. Det ble pizza og kjempegod kake, og det var pynta med ballonger i hele stua. Bursdagsbarnet fikk gaver som det så ut som han koste seg veldig med, og så fikk han selvfølgelig blåse ut lysene på kaka. 

Han begynner å bli stor gutt nå. Utrolig hvor fort tida går. :)


Dagens julefilm. 


tredje søndag i advent

Det er ikke bare tredje søndag i advent, det er også mamma sin bursdag! Gratulerer så mye med dagen til min kjære mor. Snart skal jeg til Holmestrand og besøke henne så vi kan ha en minifeiring. Gleder meg! :) Det er så mange bursdager nå, for nesten hele familien har bursdag i desember. I går var det den ene søstra mi, i dag er det mamma, og i morgen er det lillegutten til den andre søstra mi. Det kan fort gå litt hardt utover lommeboka, men det er jo veldig koselig da. Jeg liker jo bursdager nesten like mye som jeg liker jul, så feiring skal det ikke mangle på!

Håper alle har en fin tredje søndag i advent. Nå skal jeg ture til mamma, og kanskje hun vil se dagens julefilm med meg. 


fornuftig på fest

I skrivende øyeblikk er det stor ståhei i hele huset. Det er folk over alt, og ganske god stemning, men det eneste jeg klarer å tenke på nå er hvor trøtt jeg er. Hadde ikke planlagt å ta den helt ut i kveld, og akkurat nå gir jeg meg en klapp på skuldra for den avgjørelsen. Det er utrolig deilig å ha muligheten til å bare gå opp i andre etasje, lukke døra, og si at "nå er jeg trøtt, ikke kom inn". Det er også ganske deilig å komme seg i seng til rimelig tid og føle at jeg er ordentlig opplagt i morgen tidlig. Jeg har så utrolig mye som må gjøres før julaften, så det er uaktuelt å stå opp klokka 12 hver dag selv om jeg nå har juleferie. Tror nok jeg bare skal hive i meg litt mat før jeg kryper til køys med dagens julefilm!

luciadagen

I går gikk dagen så utrolig fort! Jeg dro på senteret rett etter frokost, og der gikk jeg rundt i flere timer for å finne resten av julegavene. Da jeg kom hjem var det bare å begynne å bake lussekatter og lage middag, før jeg måtte fly av gårde til Marte for å rekke håndballkampen. Før jeg visste ordet av det satt vi å så på kamp og klokka var plutselig langt over åtte. Jaja, selv om dagen gikk fort fikk jeg hvertfall gjort mye. Jeg lagde jo som nevnt lussekatter, og de ble kjempegode!

Jeg ga bort noen til både mamma og pappa, men jeg har fortsatt nok til at det holder over jula. Det er så koselig å bake litt, hvertfall nå i førjulstida. :)

Jeg fikk også kjøpt meg en blender i går (endelig!), så nå kan jeg lage meg smoothies og hele pakka. Jeg har hele tida gått og tenkt at jeg må kjøpe meg en blender, men aldri fått gjort det, så nå var det godt å endelig få en i hus. I tillegg til det jeg kjøpte i gave til meg selv ble jeg også nesten helt ferdig med alle julegavene, så nå kan jeg bare kose meg med innpakningen. Det er jo det morsomste!


Her er gårsdagens julefilm. 

Nå skal jeg shine opp rommet og vaske litt klær for i kveld blir det julefest i kollektivet. :)

jul i oslo

Alle eksamener er ferdig og jeg kan endelig puste lettet ut. Det har vært mye eksamensmas i det siste, så det var deilig å være ferdig med det sånn at jeg kan begynne å tenke på hva annet jeg skal gjøre fram mot jul. Etter at jeg var ferdig i dag dro jeg og noen venninner til Oslo. Vi drar dit hvert år før jul for å kjøpe litt julegaver, shoppe litt til oss selv, og kose oss ute på restaurant. Denne gangen dro vi på Fridays og jeg spiste noen helt fantastisk gode spare ribs, og vi bestilte til og med dessert etterpå.

Mocha mud pie pops. Nam!

Selv om vi dro inn litt sent fikk vi fortsatt ganske god tid til å shoppe. Jeg fant tre gensere og en parfyme til meg selv, og jeg fikk handla inn seks julegaver, så nå er jeg ganske fornøyd. 

Jeg har kost meg kjempemasse, men nå er jeg dødssliten. Skal kose meg dagens julefilm før jeg sovner. 


Dagens og gårsdagens julefilm. 


pause

Jeg har tatt meg noen lange og gode pauser i dag mellom leseøktene for å klare opp litt i hodet. Det var så deilig! Jeg er ihvertfall en av dem som ikke kan sitte stille og kun lese i 15 timer i strekk flere dager på rad. Så for å gjøre litt plass til ny informasjon, tok jeg på meg godt med klær og gikk en tur ut. Det å puste inn litt frisk luft, og i tillegg vite at en gåtur er bra for både kropp og sinn, gjorde at jeg hadde litt nytt mot da jeg kom inn igjen og satte meg ned for å lese mer. Alle som leser til eksamen for tiden burde av og til legge fra seg bøkene og heller ta seg en tur ut. Lover at det vil føles godt både mens man er ute og når man kommer inn igjen. :)

Etter turen og lesinga lagde jeg meg verdens beste omelett til middag!

Oppskriften til denne er: 3 egg / 4 ss vann / litt gulost / mais / sjampinjong / mager cottage cheese / chilipulver / hvitløkspepper / persille

Den ble så god at jeg tror jeg må ha den som frokost i morgen!


Dagens julefilm. 


dagens julefilm

Dette blir superkort for jeg sitter fortsatt med nesa i bøkene og skriver notater for harde livet. Heldigvis er stoffet interessant, så jeg håper at jeg i morgen husker hva jeg har lest i dag. Har planer om å holde på i en halvtime til før jeg gir meg for dagen og heller snurrer i gang dagens julefilm. 

andre søndag i advent

Det har vært en ganske fin andre søndag i advent i dag. En skikkelig slapp søndag med hjemmelaga pizza, filmer og litt eksamensøving. Nå er det bare tre dager igjen med øving før siste eksamen. Det skal bli så deilig med ordentlig lang juleferie. Da kan jeg jobbe litt, trene og bare slappe helt av. Etter eksamen på torsdag skal jeg til Oslo med jentene. Vi skal spise ute, kjøpe julegaver og bare kose oss skikkelig. Gleder meg! 

Det er stort sett ikke annet enn eksamenslesing om dagen, og det er kanskje ikke så spennende å lese om, så jeg kjører bare på med dagens og gårsdagens julefilm. 

 

julegrøt

I går var jeg på middag hos pappa en tur. Han hadde ordna med grøt og spekemat, og det var så innmari godt! Synes jeg har lyst på grøt hver dag for tiden, men jeg ender som regel om med den vanlige kylling- eller laksemiddagen, så da er det ekstra godt når jeg kan kose meg skikkelig med grøt og spekemat. 

Jeg fikk til og med adventsgave og flaxkalender!

Nå skal jeg skrape meg vei fram til julaften. :)

Jeg pleier jo alltid å ha sånn billig sjokoladekalender fordi jeg synes den sjokoladen er innmari god, men i år har jeg helt glemt å kjøpe det! Det er vel kanskje like greit, for med flaxkalender kan man vinne penger, og det eneste man kan "vinne" på en sjokoladekalender er sukkersyke. Juhu.

Gårsdagens julefilm. 

Nå skal jeg på trening en tur. Har vært litt pjusk den siste uka, så treninga har blitt litt nedprioritert, men man blir jo ikke akkurat friskere av å ligge stille og gjøre ingenting heller!

årets juletre

I dag har vi satt opp et juletre i kollektivet. Som jeg nevnte i går var to av gutta i huset ute for å skjære ned et tre til oss, og i dag var det tid for å sette det opp. Vi dro ut for å finne en juletrefot og litt pynt, og resultatet ble ganske bra til slutt!

Nå er det skikkelig julestemning i huset. :) På toppen av det hele begynte det til og med å snø mens vi holdt på. Blir ikke bedre enn det!

Dagens julefilm. 


litt drama i hverdagen

Dagen i dag har vært helt lik dagen i går bortsett fra en liten tur til legevakta. For en gangs skyld var det ikke jeg som trengte hjelp, men en som bor i huset her. Han var ute for å hente juletre til huset og klarte å sage seg i hånda. Det endte med 6 sting og vilt mye bandasje! Jaja, litt drama i hverdagen må vel til for å holde livet spennende. Det var i hvertfall deilig med et lite avbrekk fra eksamensoppgavene, så det gjorde ikke meg noe å sitte et par timer på venterommet og bare slappe av.

Nå sitter jeg her med litt forsinka kvelds-shake og er på vei til å snurre dagens julefilm.


Husker fortsatt første gang jeg så denne filmen. Jeg ble helt stunned over hvor morsom, trist, fin og glad en julefilm kunne være. En jul uten denne er ikke ordentlig jul. ♥ 

fin eksamenstid

Eksamen nummer tre ble utlevert i dag, så fram til fredag blir det all work no fun. Neida. Jeg liker egentlig å ha hjemmeeksamen for da kan jeg gjøre oppgavene i mitt eget tempo og ta pauser når jeg vil. Jeg kan kose meg med julemusikk eller serier mens jeg sitter og skriver, og jeg trenger ikke ordne meg noe særlig siden jeg skal være hjemme uansett. Det er ganske koslig å sitte her med stearinlys og mandariner mens jeg kan bruke litt ekstra tenketid på hvert spørsmål. Hvem hadde trodd at eksamenstida kunne være så fin? :)Nå skal jeg legge bort oppgavene og heller kose meg med dagens julefilm. ♥ 


julefilmer

Noe av det beste med jula er at det alltid er en julefilm som går på tv. Jeg elsker julefilmer, så da passer det jo perfekt med ekstra lang juleferie sånn at jeg kan få med meg (nesten) alle julefilmene som ruller over skjermen. MEN siden jeg ikke har en egen tv akkurat nå, har jeg laget en liste med julefilmer som jeg vil se i løpet av desember. De har mange av disse filmene på amerikanske Netflix, og så er det jo andre steder man kan streame som garantert har dem. Det blir en film hver dag fram til julaften, og på julaften er det obligatorisk med 'Reisen til Julestjernen' og 'Tre nøtter til Askepott'. "Det blir vel litt i overkant mye film?" tenker du kanskje, men hvem bruker vel ikke halvannen time foran en tv eller pc i løpet av dagen uansett? Kan jo like så godt bruke den tida til å fylle opp med litt julestemning! 

I går ble det ... *trommevirvel*

Holiday in handcuffs! Den er søt, romantisk og familievennlig. Jeg liker sånne filmer som man bare vet at ender godt! :)

Dagens julefilm blir:

The Holiday! Åh, jeg synes den filmen her er så fin. Nå skal jeg hente meg noen mandariner og kose meg med film for å feire at dagens eksamen er vel overstått. :)

første søndag i advent

I dag er ikke bare første søndag i advent, det er nemlig siste dagen før andre eksamen! Nå har jula offisielt begynt for min del, så det har blitt satt fram litt småpynt her og der på rommet. Jeg kan ihvertfall ikke sitte og lese en hel dag i strekk, så det var deilig å ta seg en tur til mamma og få litt pause - og middag! Jeg fant jo ut i dag at julegateåpninga var i går, så jeg fikk ikke sett at grana ble tent, men jeg fikk nå sett grana uansett. Etter middagen hos mamma dro jeg og Marte en tur til byen for å kikke litt på julepynten.

Synes det er så koselig å ta en tur i byen når all julepynten er framme. Det lyser opp i hele byen!

Hjemme hos mamma fikk jeg gløgg og pepperkaker, så julestemninga har satt inn for fullt. :)

Siden det er første søndag i advent har jeg jo også tent lys og sagt verset.Håper alle har hatt en like fin søndag som meg. 

hits